Compartim Escales

Compartim Escales

Aula Ambiental Bosc Turull

L’Aula Ambiental Bosc Turull estrena programació de tardor amb una quinzena d’activitats estretament relacionades amb l’educació ambiental. Des de finals de setembre fins a mitjans de desembre, l’Aula ofereix nombroses oportunitats per conèixer l’espai i per aprendre, formar-se o gaudir de la tardor amb propostes relacionades amb l’educació, la biodiversitat, la comunitat i l’art, la salut i el benestar.

 

Educació: Sessions dirigides a professorat, educador/es ambientals i AMPAS

Es realitzarà un taller per endinsar al professorat i als educadors/es ambientals en el món del vermicompostatge, perquè puguin incloure aquesta tècnica senzilla i eficient en els seus projectes escolars o grups d’infants, i treure’n el màxim profit. També s’ha programat un curs de formació de tot un cap de setmana per formar mestres i educador/es en l’educació ambiental inclusiva. L’objectiu és facilitar eines per a integrar els grups amb diversitat funcional en activitats d’educació ambiental, i consistirà en una taula d’experiències, i un conjunt de sessions teòriques i pràctiques.

 

Biodiversitat: Coneguem la fauna i flora de la tardor.

Amb l’arribada d’aquesta estació la biodiversitat urbana i periurbana que ens envolta canvia, i ho podrem observar i conèixer millor amb aquest conjunt d’activitats: un itinerari familiar per descobrir les plantes i els fruits de Collserola a la tardor, una passejada pel barri de Vallcarca per conèixer els nostres veïns ben vius, un taller infantil perquè els més petits aprenguin sobre els animals que poden trobar a la ciutat de Barcelona i, per acabar, una jornada comunitària per millorar la biodiversitat del Bosc Turull i aprendre sobre el compostatge.

 

Art, Salut i Benestar: Creativitat inspirada en la natura i el medi ambient.

Acomiadarem l’estiu amb un dissabte de cançons al Bosc, un petit festival per gaudir de la música de forma sostenible, respectant el medi ambient i evitant la generació de residus. També potenciarem la nostra creativitat amb el taller de cuina de tardor, aprenent receptes amb aliments de temporada i proximitat, i amb el taller de reciclatge creatiu,  donant una segona vida a productes que generem en la nostra vida diària. I torna el Cicle Arrelarts, per reflexionar sobre el consum d’aliments i l’agroecologia mitjançant diferents disciplines artístiques a l’aire lliure: una obra de teatre infantil per divertir-nos amb les verdures de proximitat i un documental que mostra diferents experiències d’iniciatives agroecològiques, amb posterior col·loqui amb els mateixos productors.

 

Comunitat: de camí per a una comunitat més sostenible i resilient.

Amb l’objectiu de facilitar eines i recursos per adquirir hàbits més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, us convidem als següents tallers: compostatge en família per aprofitar els residus orgànics de casa, millora de l’eficiència energètica de les nostres llars per reduïr la despesa d’energia quan s’acosti el fred i reparació de joguines electròniques per fer front al consumisme desmesurat de les èpoques nadalenques. I amb el Centre Cívic del Coll s’oferirà el cicle “De camí cap al residu zero“, on aprendrem a reparar tot tipus d’objectes i aparells per reduir el nostre consum, col·laborant entre els dos barris. I tot això sense deixar d’impulsar la xarxa veïnal de compostatge comunitari de Vallcarca.

 

Per gaudir de la tardor i allargar els dies que a poc a poc es van escurçant, us convidem a participar en les activitats, cursos, passejades i tallers de l’Aula Ambiental Bosc Turull. Una oportunitat per gaudir d’aquest oasi dins la ciutat de Barcelona.

 

Consulta el programa: http://www.boscturull.cat/images/docs/programa_activitats.pdf

No oblideu fer les vostres inscripcions (aula@boscturull.cat o 932133945). Us esperem!!

———————

On estem? C/Passeig Turull, 2-4.08023 Barcelona

Com arribar? L3 Vallcarca o bus 87

Més informació? www.boscturull.cat // aula@boscturull.cat // 93 213 39 45

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *