Compartim Escales

Compartim Escales

Aula Ambiental Bosc Turull

La setmana Europea de Prevenció de Residus arriba a l’Aula per descobrir-te aquest món de reciclatge domèstic!

Aquest dissabte dia 17 de novembre ha començat la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que finalitzarà el proper diumenge dia 25. Al llarg d’aquesta setmana es realitzaran, arreu del territori europeu, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Des de l’Aula Ambiental Bosc Turull ens hem volgut sumar a aquest programa Life+ de la Comissió Europea i hem programat un seguit d’activitats que giren entorn una pràctica concreta per prevenir residus: el compostatge.

Captura 1

 

 

 

 

Amb aquesta pràctica senzilla, basada en un procés biològic, s’utilitzen les restes orgàniquesque produïm en una activitat tan quotidiana com és la de cuinar i es transformen en compost, un producte estable i higienitzat que resulta molt útil per utilitzar com adob.

Amb el compostatge domèstic podem evitar, doncs, que els nostres residus orgànics acabin en un abocador o contenidor, i a més els reutilitzem i transformem per tornar els nutrients al sòl i ales plantes, i així tancar el cicle de la matèria.

Des de l’Aula volem engrescar a escoles, entitats, empreses i famílies a realitzar aquesta pràctica, i per això hem preparat les següents activitats. Encara sou a temps d’apuntar-vos!

– Formació de compostatge a les escoles per a professorat. Dimecres 21, de 17:30 a 19:30h..

– Sessió d’autocompostatge per a entitats i empreses. Dijous 22, de 17 a 19h.

– Compostatge comunitari en família. Dissabte 24, d’11 a 13:30h. Vine amb la família a aquesta activitat informativa i pràctica per aprendre a fer compost amb les restes de fruita i verdura que generem casa. Obsequiarem als participants amb un enciam que plantareu i us emportareu a casa!

WhatsApp Image 2018 11 10 at 13.31.20 2

Tots les activitats són gratuïtes i es realitzaran a l’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull, num. 2, Barcelona) a càrrec d’en Joan Solé, expert en horts ecològics i compostatge i membre de la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

A més, us recordem que els veïns i veïnes del Coll, la Salut i Vallcarca podeu venir a dipositar les restes orgàniques al compostador comunitari de l’Aula, on hi té lloc tot el procés, i després s’aprofita el compost per adobar el nostre bosc o el vostre propi pati, jardí o balcó!

Per més informació i inscriure’s a les activitats, podeu contactar al 932133945 o al nostre correu.

Salut i compost!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *